Nu esti membru KeyPeople? Creeaza-ti contul!
Prenumele:*
Numele de familie:*
Adresa de email:*
Nume de utilizator (username):*
Parola de acces:*
Confirma parola:*
Nume companie:*
Pozitie ocupata:*
Introdu textul din imagine:*
Esti membru KeyPeople? Intra in cont!
Nume de utilizator:
Parola de acces:
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!

Forum KeyPeople Operatorii telecom, "orbi" la comentariile online ale utilizatorilor nemultumiti

Forum KeyPeople: Domenii de interes » IT & Online » Operatorii telecom, "orbi" la comentariile online ale utilizatorilor nemultumiti
Alexandru Goaga
Alexandru Goaga: Operatorii telecom, "orbi" la comentariile online ale utilizatorilor nemultumiti
Acum un an sau mai mult (Joi, 12 Noiembrie 2009 12:51)
O filiala a Oficiul Protectiei Consumatorului atentiona si amenda operatorul telecom UPC in urma cu o saptamana pentru "practici comerciale incorecte". Opt comentatori ai articolului DailyBusiness.ro se arata revoltati de practicile operatorului telecom UPC Romania.

La doar cateva zile, aceeasi filiala a OPC din Cluj aplica o amenda de 30.000 lei, tot pentru practici comerciale incorecte, si operatorului de telefonie mobila Cosmote Romania.

Amenzile nu fac decat sa reflecte nemultumirea multor clienti ai operatorilor telecom din Romania.

Unul dintre comentatorii DailyBusiness.ro spune: "din cate observ cam toti furnizorii mari de servicii incep sa trateze clientii dupa bunul plac".

Un alt comentator este deranjat de practicile Vodafone Romania, companie amendata la inceputul lui 2009: "Era si cazul sa fie amendati: erau extrem de abuzivi cu mesajele nesolicitate.Eram pregatit sa renunt la Vodafone. asa de sila mi se facuse sa ma deranjeze tot timpul cu mesajele lor."

...iar un alt comentator se arata revoltat de profiturile mari pe care operatorii telecom le fac din serviciile de voce "E inacceptabil ca in 2009 operatorii telecom romanesti sa faca profituri uriase din servicii de voce!!! Oare la noi de ce ANCOM nu scade blestematele alea de tarife de interconectare? Intreb, retoric, pentru ca operatorii nu si-au facut inca plinul si inca mai dau cate o spaguta pentru a nu scadea?"

In general, atat in cazul DailyBusiness.ro dar si in alte cotidiene, comentatorii nu ezita sa taxeze operatorii telecom in momentul in care apare un articol despre ei. Sunt convins ca angajatii ce monitorizeaza presa din cadrul companiilor telecom sunt constienti de vehementa comentariilor negative la adresa brandului pe care il reprezinta, insa eu personal nu am vazut decat extrem de rar cazuri in care oficiali ai vreunui operator sa vina cu o replica adresata clientilor nemultumiti.

Comentariile acestora sunt citite uneori de mii sau zeci de mii de alti (potentiali) clienti, astfel propagandu-se un val de impresii negative asupra unor branduri telecom. Consider ca operatorii ar trebui sa acorde mai multa atentie online-ului, care permite comentarii in timp real. Consider ca angajati ai operatorilor ar trebui sa se implice mai des in gasirea de solutii pentru cei ce comenteaza, vadit nemultumiti, pe ziare online sau forumuri. Cand o sa vedem (si) in Romania oameni angajati special pentru a raspunde nemultumirilor celor ce comenteaza online? Consider ca un simplu raspuns de genul "Sesizam nemultumirea dumneavoastra si dorim sa o rezolvam cat mai rapid. Va rugam sa ne contactati la numarul/adresa de e-mail de mai jos, si va vom acorda prioritate. Multumim." ar creste vizibil multumirea utilizatorilor asupra operatorului respectiv.

Considerati ca operatorii telecom ar trebui sa se implice mai mult in "moderarea" si comentarea pe marginea atacurilor online la adresa lor, sau, pentru a evita starnirea si mai multor nemultumiri, ar fi bine pentru ei sa stea deoparte si doar sa priveasca?
anonim
Anonim: merge si asa
Acum un an sau mai mult (Joi, 12 Noiembrie 2009 13:45)
pe afara au departamante specializate.....
nu isi permit sa apara bulgari de zapada care apoi devin avalanse....
poate a la noi nu e cazul sa se agite, sunt prea putini oameni pe net dintre clientii lor..
Alexandru Goaga
Acum un an sau mai mult (Joi, 12 Noiembrie 2009 14:33)
anonim
pe afara au departamante specializate.....
nu isi permit sa apara bulgari de zapada care apoi devin avalanse....
poate a la noi nu e cazul sa se agite, sunt prea putini oameni pe net dintre clientii lor..

Sunt 7 milioane de internauti in Romania...si vreo 24 de milioane de contracte incheiate cu operatori telecom. Cred ca mare parte dintre cei ce stau pe Internet sunt clienti ai lor. Daca doar o fractiune dintre acestia comenteaza negativ (si majoritatea asa fac...) afecteaza perceptia si celor ce vad raspunsurile deci...mici bulgari de zapada deja se formeaza.
Vom vedea cand vor aparea avalansele si poate atunci se vor implica mai activ operatorii in moderarea/rezolvarea comentariilor de pe site-uri de stiri sau/si bloguri!
anonim
Anonim: eu am primit ajutor
Acum un an sau mai mult (Joi, 12 Noiembrie 2009 15:23)
de pe twitter de la clicknet. nu ma asteptam da' chiar mi-au rezolvat problema