Nu stiu ce agentie de publicitate a avut ideea reclamelor la berea Albacher si nu stiu cum a putut producatorul de bere sa le aprobe, dar pentru mine este foarte clar mesajul acestor spoturi (baiatul care vroia sa plece cu masina si avea frana de mana trasa si acelasi baiat care vroia sa se uite la televizor desi nu il bagase in priza): berea Albacher este destinata barbatilor prosti. Acesta este mesajul pe care il transmit si nu cred ca este unul comercial. Asa ca propun, facand referire la ultimul spot publicitar al Vodafone, sa i se taie capu' celui care a avut aceste idei de antireclama.
In contrast cu spoturile la berea Albacher, dar pastrand ideea de a taia capul retarzilor si nonvalorilor, este ultimul pentru berea Holstein in care apare fitosul cu pupezele dupa el promovand o sticla de bere copiata dupa una de parfum. In afara faptului ca pastreaza ideea generala a spoturilor la aceasta bere, imi place mesajul transmis: sa le taiem capul prefacutilor cu creierul gol care pun accent pe aspectul fitos si nu pe continut! Cam asta este si societatea in care traim: forma fara fond. Asta da campanie de publicitate si asta da target de cumparatori.
Insa marea surpriza pe care am avut-o in ceea ce priveste publicitatea a fost cea pentru detergenti. De multi ani, toate spoturile TV la detergenti au aceeasi idee de baza oricare ar fi brandul promovat: detergentul nostru este mai bun decat cel obisnuit. Nu a vrut nimeni sa inteleaga pana acum ca, daca toate sunt mai bune decat cel obisnuit, inseamna ca cel obisnuit nu exista. Primul spot destept din ultima vreme in aceasta bransa este ultimul pentru detergentul Dero, cel cu omul de bule pe tiparul omului de zapada. Imi place ideea si realizarea lui si sper sa fie inceputul unei perioade in care spoturile pentru detergenti sa se lupte in idei bune.
Bun venit, Guest!
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!
Forum KeyPeople Sa le taiem capul retarzilor si nonvalorilor!
Forum KeyPeople:
Domenii de interes
»
Media & Advertising
»
Sa le taiem capul retarzilor si nonvalorilor!
Dan Calin:
Sa le taiem capul retarzilor si nonvalorilor!
Acum un an sau mai mult (Vineri, 19 Martie 2010 16:14)
Acum un an sau mai mult (Luni, 22 Martie 2010 17:18)
Si eu mi-am pus acceasi intrebare. Si partial am o explicatie.
Aceste reclame raspund la cateva intrebari simple?
1. Care este media de varsta a celor care consuma ?
2. Care este nivelul cultural/ educational al consumatorilor care se uita la TV in respectivele intervale orare?
3. Care este venitul acestei categorii?
.... cei din categoria ta sunt foarte putin si o reclama la bere care sa faca referire la balet, opera, Einstein ar fi prea greu de digerat pentru cei care asculta hip hop, manele sau muzica populara, cei care urmaresc stirile de la ora 5 si tot asa.
Cei din categoria business ... doar cativa mai stiu cum arata televizorul. Eu una nu m-am mai uitat la TV poate mai bine de un an de zile. In general cei cu bani ies seara in oras, stau pe net se intalnesc cu prietenii sau fac orice altceva decat sa se uite gura casca la TV.
Despre detergenti - cine ii cumpara?... femeile casnice, cele cu venituri medii sau menajerele oamenilor cu bani... in concluzie de aceea sunt reclame perimate caci scopu lor nu mai e inovarea ci doar sa se auda ca detergentul s-a ieftinit sau are parfum nou- deci e una de informare nu mai e una care sa trezeasca dorinta de a cumpara pentru ca marcile sunt deja cunoscute pe piata.
In concluzie scopul este sa se vorbeasca pe limba celor multi nu pe a celor cu studii superioare , multilateral dezvoltati, etc.
Aceste reclame raspund la cateva intrebari simple?
1. Care este media de varsta a celor care consuma ?
2. Care este nivelul cultural/ educational al consumatorilor care se uita la TV in respectivele intervale orare?
3. Care este venitul acestei categorii?
.... cei din categoria ta sunt foarte putin si o reclama la bere care sa faca referire la balet, opera, Einstein ar fi prea greu de digerat pentru cei care asculta hip hop, manele sau muzica populara, cei care urmaresc stirile de la ora 5 si tot asa.
Cei din categoria business ... doar cativa mai stiu cum arata televizorul. Eu una nu m-am mai uitat la TV poate mai bine de un an de zile. In general cei cu bani ies seara in oras, stau pe net se intalnesc cu prietenii sau fac orice altceva decat sa se uite gura casca la TV.
Despre detergenti - cine ii cumpara?... femeile casnice, cele cu venituri medii sau menajerele oamenilor cu bani... in concluzie de aceea sunt reclame perimate caci scopu lor nu mai e inovarea ci doar sa se auda ca detergentul s-a ieftinit sau are parfum nou- deci e una de informare nu mai e una care sa trezeasca dorinta de a cumpara pentru ca marcile sunt deja cunoscute pe piata.
In concluzie scopul este sa se vorbeasca pe limba celor multi nu pe a celor cu studii superioare , multilateral dezvoltati, etc.
Acum un an sau mai mult (Luni, 22 Martie 2010 17:20)
peste 5-10 ani se va produce un schimb de generatii si atunci se vor schimba si reclamele si alte aspecte referitoare la comportamentul de cosum
Acum un an sau mai mult (Marti, 23 Martie 2010 09:46)
In primul rand acel spot este un spot de vanzare si nu unul de imagine, lucru care la ora actuala este foarte important, foarte putina lume mai cumpara imaginea in situatia de fata, in al doilea rand s-a mers pe ideea ca este un pet, deci o sticla cu o cantitate mai mare pe care o imparti cu prietenii si chiar daca tu nu sti te vor ajuta ei, in al trilea rand si cel mai important se adreseaza maselor, deci daca ne gandim la target-ul reclamelor acestea l-au atins asa ca din punctul de vedere al distribuitorului si producatorului pentru ei este o reclama buna. Voua, mie nu ne plac dar asta nu inseamna ca nu ete o reclama buna ci doar una care este interesata doar de traget-ul propriu si nu de cel colateral.
* Inainte de a utiliza forumul KeyPeople, te rugam sa iei la cunostinta regulile de utilizare.