Este ok observatia cu euro si cu leii.... si cea cu inghetarea salariilor, daca nu vorbim chiar de o diminuare.
Sunt, intr-adevar, doua chestiuni:
- una tehnica (terenuri+case)
- una economica: salarii, puterea de cumparare
Este clar ca o maturizare a pietei va exista doar cand si salariile vor avea o medie nu de 1000 de lei, ci de 1000 de euro, ceea ce inseamna de 3-4 ori mai mutl decat in prezent.
Nu cred ca apartamentele vor fi vandute la 10.000-20.000 Euro pentru ca si cumparatorii cu salarii de 250-500 Euro sa poata cumpara, dar un pret stabilizat, mediu, de 30.000-40.000 Euro pentru un apartament cu 2-3 camere, ar trebui sa fie posibil in viitor.
Salariile, in schimb, se vor alinia numai cu intreaga economie, numai cand vom incepe sa ne apropiem de productivitatea occidentala (si nu vorbesc aici de angajati, ci de angajatori).
Oricum, cred ca absolut totul va trebui sa fie regandit si reasezat la locul cuvenit. Cum va arata lumea dupa criza nu cred ca stie cineva, dupa cum nu stie nimeni nici cand se va sfarsi.
Bun venit, Guest!
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!
Forum KeyPeople Joaca de-a pretul in rezidential
Forum KeyPeople:
Domenii de interes
»
Real-Estate
»
Joaca de-a pretul in rezidential
* Inainte de a utiliza forumul KeyPeople, te rugam sa iei la cunostinta regulile de utilizare.