Nu esti membru KeyPeople? Creeaza-ti contul!
Prenumele:*
Numele de familie:*
Adresa de email:*
Nume de utilizator (username):*
Parola de acces:*
Confirma parola:*
Nume companie:*
Pozitie ocupata:*
Introdu textul din imagine:*
Esti membru KeyPeople? Intra in cont!
Nume de utilizator:
Parola de acces:
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!

Forum KeyPeople De ce sunt inca refractare companiile la bonul de masa pe card

Forum KeyPeople: Domenii de interes » Finante-Banci-Investitii » De ce sunt inca refractare companiile la bonul de masa pe card
Emi R
Emi R: De ce sunt inca refractare companiile la bonul de masa pe card
Acum un an sau mai mult (Vineri, 22 August 2014 15:30)
Bonul de masa pe card sau portofelul electronic pentru alocatia de hrana a angajatilor a devenit legal inca din luna februarie a acestui an, insa emitentii spun ca se asteptau la mai multe cereri din partea angajatorilor.

In teorie, bonul de masa pe card ar trebui sa fie mai atractiv pentru utilizatori, fiind mai usor de folosit. In practica, firmele nu s-au convins inca asupra utilitatii lor superioare fata de tichetele de masa pe hartie, cu care s-au obisnuit deja.

Bonul de masa pe card, intre avantaje si piedici

Reprezentantii Sodexo Romania, unii dintre emitentii bonurilor de masa pe card, au declarat pentru Curierul National ca firmele inca percep bonul de masa electronic ca fiind la fel de util precum tichetele clasice si inca nu ii vad avantajele certe fata de acestea din urma.

"Ambele tichete, indiferent de suportul lor, r?spund acelorasi nevoi sociale. In acest moment, legea le pozitioneaza in mod egal, astfel ca nu putem discuta despre superioritatea unui anumit tip de tichet in fata celuilalt", spune Elena Pap, directorul general al Cheque Dejeuner Romania.

Se pare ca una dintre piedicile percepute de companii este aceea ca, spre deosebire de tichetele de masa pe hartie pe care companiile le distribuie fizic o data pe luna in plicuri, tichetele de masa pe card sau, mai corect precizat, portofelele electronice trebuie sa fie alimentate printr-un proces cu care nu s-au familiarizat inca.

Probleme suplimentare de rezolvat

In plus, managerii se tem ca vor avea probleme suplimentare de rezolvat, daca angajatii isi pierd cardurile si trebuie sa le inlocuiasca.

Un alt impediment ar fi faptul ca reteaua de afiliere a magazinelor si locatiilor care accepta tichete de masa nu va fi aceeasi. Va exista intotdeauna situatia in care caracteristicile tichetelor de masa pe hartie vor raspunde nevoilor unei anumite categorii de clienti, in timp ce cardurile de masa vor fi potrivite pentru alte tipuri companii.