Nu esti membru KeyPeople? Creeaza-ti contul!
Prenumele:*
Numele de familie:*
Adresa de email:*
Nume de utilizator (username):*
Parola de acces:*
Confirma parola:*
Nume companie:*
Pozitie ocupata:*
Introdu textul din imagine:*
Esti membru KeyPeople? Intra in cont!
Nume de utilizator:
Parola de acces:
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!

Forum KeyPeople CeFeRe - Ce Fericire si Recunostinta ca va intereseaza bunastarea calatorilor

Forum KeyPeople: Domenii de interes » Companii » CeFeRe - Ce Fericire si Recunostinta ca va intereseaza bunastarea calatorilor
Alexandru Goaga
Alexandru Goaga: CeFeRe - Ce Fericire si Recunostinta ca va intereseaza bunastarea calatorilor
Acum un an sau mai mult (Luni, 01 Februarie 2010 14:29)
Compania de stat CFR continua sa se reinventeze, oferind mijloace din ce in ce mai moderne pentru ca numarul de calatori sa sporeasca, multumirea lor sa creasca exponential si compania sa iasa din impasul financiar in care se afla.

Totul a inceput acum 3 ani (sau ceva similar) cand compania a decis ca fumatul va fi interzis in trenuri. Foarte bine! "En fin, nu mai trebuie sa inhalez fum de tigara si sa mor de diverse boli inainte de vreme!", mi-am spus. Insa aceasta regula este incalcata in prezent cu regularitate si absolut tot timpul se fumeaza pe culoare, mai "pe ascuns", ce-i drept, dar tot se fumeaza.

Urmatorul pas a fost unul gigantic pentru compania de stat. A introdus plata biletelor online. In Anul Facerii Lumii 2009, cand puteai cumpara orice pe Internet, de la coliva la papuci roz cu buline galbene si cuie special create pentru pereti din caramida mov, CFR se hotaraste sa introduca posibilitatea de a cumpara bilete online.

Tone de hartie au fost tiparite pentru a povesti ce a insemnat aceasta aventura pentru Caile Ferate Romane. Tin minte ca eram chiar in tren cand radeam citind un articol excelent scris in Catavencu.

Citez din articol: "Data stelara: anul 2009, toamna.
Tara: Romania.
Compania CFR a decis ca, la 20 de ani de la Revolutie, romanii si-au cistigat in sfirsit dreptul de a putea rezerva bilete de tren pe internet. Ura! Uraaa! Ceausescu si poporul! (Urmeaza scandari si ropote de aplauze).

Va asigur ca nu este usor. Am facut ce ar face oricine: am dat un search in Google dupa "cfr bilete online". Prima este stirea de pe Realitatea.net, al carei autor probabil ca nu a gasit nici el link-ul respectiv, care va sa zica nu l-a pus in text. Apoi am scris intuitiv www.cfr.ro, unde a trebuit sa aleg intre trei butoane, oricare din ele putind ascunde comanda magica Bilete Online: CFR Calatori, Transport de Calatori si Mersul Trenurilor de Calatori.
Am ales prima varianta care s-a dovedit a fi cistigatoare. Iata butonul Rezervari bilete. Hopaaa! Cum adica Rezervari?! Deci, nu le cumpar, doar le rezerv? Pai, cum?"

Cititi restul aici si veti rade-plange.

Si a venit si luna ianuarie 2010 si CFR a decis sa mai faca un pas gigantic. Pentru ei, nu pentru omenire. Sa instaleze automate de bilete in Gara de Nord, pentru ca oamenii sa nu se mai imbulzeasca la cozi cu 15 minute inaintea plecarii trenului. La auzirea stirii, in redactia DailyBusiness.ro a rasunat un "uraaa...uraaa..." similar cu ceea ce probabil s-a auzit in redactie la Catavencu la aflarea vestii cu biletele online.

Evident, luni am aflat urmatoarele reusite ale companiei feroviare, ce intr-un monopol desavarsit reuseste sa multumeasca toti clientii sai prin punctualitate si comoditate. Doua puncte:

"... azi de dimineata (01 Feb) am incercat sa achizitionez un bilet de la aceste automate... care, bineinteles, nu functionau. In plus, doamnele de la ghiseu habar nu au de cum se folosesc automatele. raspunsul a fost chiar unul demn de CFR: cititi si dvs instructiunile, noi nu stim cum functioneaza", povesteste un cititor al cotidianului.

Ce reactie au oficialii CFR?

"Contactat de catre DailyBusiness.ro, Adrian Vlaicu, directorul de marketing al CFR Calatori, a confirmat ca, momentan, automatele nu functioneaza "din cauza unei probleme de comunicare intre aparat si banca".

Sau...

"Oricum, saptamana aceasta va fi prezenta si o persoana desemnata special pentru a le arata calatorilor cum functioneaza automatele. Doamnele de la ghiseu vor fi reinstruite in legatura cu acest lucru. Sper ca un raspuns anormal, ca cel primit de cititorul dvs., sa fi fost doar un caz izolat. In astfel de cazuri, recomandam calatorilor sa ne informeze, inclusiv cu numarul ghiseului la care are loc incidentul", a spus oficialul CFR Calatori.

Cum comentati? Credeti ca va reusi CFR sa ofere conditii de calatori la standarde ale U.E. in scurt timp? Ce ar mai trebui sa faca pentru a atinge aceasta performanta?