Se pare ca aproape 70% dintre managerii britanici au ajuns in functii de conducere accidental, potrivit unui studiu . Autorii acestuia atrag atentia asupra consecintelor negative pe care lipsa de pregatire a managerilor o poate avea asupra business-ului, mai ales in contextul crizei economice, care nu pare sa ne paraseasca prea curand.
Care credeti ca e procentul in Romania? Care este, din punctul dvs. de vedere, relevanta unei pregatiri teoretice pentru a ocupa o functie de conducere? Care sunt totusi riscurile lipsei pregatirii profesionale unui manager?
Bun venit, Guest!
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!
Forum KeyPeople A fi manager, obiectiv sau hazard? 70% dintre managerii britanici au ajuns sefi "accidental"
Forum KeyPeople:
Domenii de interes
»
Cariere
»
A fi manager, obiectiv sau hazard? 70% dintre managerii britanici au ajuns sefi "accidental"
Ramona Constantin:
A fi manager, obiectiv sau hazard? 70% dintre managerii britanici au ajuns sefi "accidental"
Acum un an sau mai mult (Luni, 16 August 2010 17:14)
Rodica Obancea:
Re: A fi manager, obiectiv sau hazard? 70% dintre managerii britanici au ajuns sefi "accidental"
Acum un an sau mai mult (Marti, 17 August 2010 09:13)
Din experienta mea,in Romania, acest procent este mai mare. Ma gandesc in special la perioada dinaintea crizei, in care companiile erau in expansiune pentru ca piata permitea si aveau nevoie de manageri. Asa ca s-au facut promovari pentru a asigura cresterea, fara a asigura si pregatirea celui nou promovat.
Daca privesc acest aspect ca pe o oportunitate pentru cei care au ajuns in functii de conducere datorita contextului economic - ei au avut si au in continuare sansa de a se pregati pentru conducere. Doar ca din pacate multi nu o fac.
Pregatirea teoretica are nevoie de sprijin practic, la nivel de competente pentru conducatori; eu cred ca trebuie sa existe un echilibru intre informtie si punerea in practica a acelei informatii.
Daca privesc acest aspect ca pe o oportunitate pentru cei care au ajuns in functii de conducere datorita contextului economic - ei au avut si au in continuare sansa de a se pregati pentru conducere. Doar ca din pacate multi nu o fac.
Pregatirea teoretica are nevoie de sprijin practic, la nivel de competente pentru conducatori; eu cred ca trebuie sa existe un echilibru intre informtie si punerea in practica a acelei informatii.
* Inainte de a utiliza forumul KeyPeople, te rugam sa iei la cunostinta regulile de utilizare.