Producatorul german de lactate Muller si-a anuntat intrarea pe segmentul de lapte al pietei locale, sub brandul "Lapte din Alpi".
Lapte din Alpi? De ce imi suna cunoscuta sintagma asta? Pentru ca o asociez cu Milka: "Milka, ciocolata cu lapte din Alpi", "Milka, cea mai fina tentatie din Alpi", "Cu Milka mergi la schi in Alpi";,"Vino cu Milka in Alpi"; s.a.m.d. Este clar ca, cel putin in mintea mea de consumator (nu foarte inrait de ciocolata :)), intre Milka si Alpi exista o conexiune.
Si atunci ... De ce au ales asocierea unui produs cu o sintagma care are deja un corespondent? Strategie sau coincidenta?
Acesta este raspunsul de la Muller: "Nu ne-am gandit ca o sa avem probleme. Este un mesaj pe care il poti folosi cum vrei. Daca aduci produse care sunt realizate cu ingrediente din Alpi, ceea ce se intampla si cu laptele nostru, este ok";, a declarat Tzafrir Granat, vicepresedinte de marketing Muller Daily Romania.
Cum vi se pare abordarea celor de la Muller? Ar fi corect sa avem pe piata, pe acelasi principiu, "ceasul din Alpi"; sau "creditul din Alpi" sau o multitudine de alte produse cu slogan pe aceeasi idee consacrata?
Bun venit, Guest!
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!
Forum KeyPeople Muller imprumuta "laptele din Alpi" de la Milka. Strategie sau coincidenta?
Forum KeyPeople:
Domenii de interes
»
Media & Advertising
»
Muller imprumuta "laptele din Alpi" de la Milka. Strategie sau coincidenta?
Ramona Constantin:
Muller imprumuta "laptele din Alpi" de la Milka. Strategie sau coincidenta?
Acum un an sau mai mult (Miercuri, 18 Noiembrie 2009 16:20)
Silviu Alexandru Alexe:
lapte din Alpi
Acum un an sau mai mult (Miercuri, 18 Noiembrie 2009 16:33)
interesant subiectul.
in opinia mea, da, e corect sa foloseasca sloganul si nu vad care e problema - s-ar confuza consumatorul si ar cumpara lapte in loc de ciocolata?
Milka nu are o exclusivitate pe Alpi, doar pentru ca la noi au fost singurii pana acum cu produse din zona respectiva - pana la urma n-a branduit nimeni muntii Alpi.
e ca si cum am avea unii cu laptele din Carpati si altii cu berea din Carpati - are cineva o exclusivitate pe niste munti?
daca chiar e din Alpi laptele asta, asta e, se fac si alte chestii in Alpi in afara de Milka. ca si elvetienii, si astia cred ca lumea isi imagineaza niste vaci pascand pe munti, cand probabil au niste ferme din astea cu vaci hranite cu nutreturi (care or contine alte vaci, prafuri de oase si alte "bunatati").
in opinia mea, da, e corect sa foloseasca sloganul si nu vad care e problema - s-ar confuza consumatorul si ar cumpara lapte in loc de ciocolata?
Milka nu are o exclusivitate pe Alpi, doar pentru ca la noi au fost singurii pana acum cu produse din zona respectiva - pana la urma n-a branduit nimeni muntii Alpi.
e ca si cum am avea unii cu laptele din Carpati si altii cu berea din Carpati - are cineva o exclusivitate pe niste munti?
daca chiar e din Alpi laptele asta, asta e, se fac si alte chestii in Alpi in afara de Milka. ca si elvetienii, si astia cred ca lumea isi imagineaza niste vaci pascand pe munti, cand probabil au niste ferme din astea cu vaci hranite cu nutreturi (care or contine alte vaci, prafuri de oase si alte "bunatati").
Violeta Niculae:
strategie
Acum un an sau mai mult (Miercuri, 18 Noiembrie 2009 17:11)
M-as mira sa fie doar coincidenta; nu e nimic iesit din comun in strategia lor. Utilizarea unor repere cunoscute deja consumatorului, repere folosite de un jucator de pe piata respectat este (aproape) intotdeauna o alegere corecta: merge la sigur, targetul e deja stabilit si testat, ce mai! O idee castigatoare. Daca mai pui la socoteala si faptul ca produsele sunt de calitate...
Cam ca la Cosmote versus Vodafone-Pantonele folosit. Culoare deja cu impact la public, neinregistrata, super tare!:)
Cat despre corectitudine...in dragoste, in razboi si in afaceri totul e permis se pare.
Cam ca la Cosmote versus Vodafone-Pantonele folosit. Culoare deja cu impact la public, neinregistrata, super tare!:)
Cat despre corectitudine...in dragoste, in razboi si in afaceri totul e permis se pare.
* Inainte de a utiliza forumul KeyPeople, te rugam sa iei la cunostinta regulile de utilizare.