Nu esti membru KeyPeople? Creeaza-ti contul!
Prenumele:*
Numele de familie:*
Adresa de email:*
Nume de utilizator (username):*
Parola de acces:*
Confirma parola:*
Nume companie:*
Pozitie ocupata:*
Introdu textul din imagine:*
Esti membru KeyPeople? Intra in cont!
Nume de utilizator:
Parola de acces:
Serviciul de HR KeyJobs poate fi accesat gratuit pana pe 31 decembrie 2013. Beneficiaza de avantajele portalului de resurse umane!

Forum KeyPeople Sunteti dispusi sa platiti pentru a accesa site-urile de stiri?

Forum KeyPeople: Domenii de interes » Media & Advertising » Sunteti dispusi sa platiti pentru a accesa site-urile de stiri?
Sondaj: Cat ati fi dispus sa platiti pe luna pentru a accesa un site de stiri?

7 voturi, 50%

6 voturi, 43%

0 voturi, 0%

1 vot, 7%
Ramona Constantin
Ramona Constantin: Sunteti dispusi sa platiti pentru a accesa site-urile de stiri?
Acum un an sau mai mult (Miercuri, 02 Decembrie 2009 17:34)
In Statele Unite si Marea Britanie se fac pasi mici, dar importanti, in incercarea de a pune capat erei gratuitatii in presa online.

Varful de lance al acestei initiative este Rupert Murdoch, magnatul media al carui trust (News Corp) editeaza The Times, The Sun sau New York Post, si care a declarat chiar astazi ca a cerut celorlalte trusturi de presa sa nu mai distribuie continut gratuit, pe motiv ca "jurnalismul este o marfa scumpa".

Mai mult decat atat, Google a anuntat ca va permite publisherilor sa limiteze numarul de articole pe care utilizatorii le pot accesa prin motorul sau de cautare.

Cat de scumpa este marfa numita jurnalism in Romania? Credeti ca publisherii de la noi vor urma aceste modele si vor introduce un sistem de taxare? Cat ati fi dispus sa platiti pe luna pentru a accesa informatiile de pe un site de stiri?
Ina Mocanu
Ina Mocanu: Depinde de calitatea serviciului pe care il primesc atunci cand accesez site-ul
Acum un an sau mai mult (Miercuri, 02 Decembrie 2009 23:54)
Ca sa accesez un site de stiri, plin de informatii utile si inutile, cu reclame enervante, si pe care nu prea ai timp sa il citesti pe tot, nu as plati.
As plati probabil pentru un site personalizat. Adica atunci cand ma loghez, sa am formatul meu prestabilit care tine cont de prioritatile mele in informare si de preferinte. Sa am o selectie de stiri si sa primesc periodic si o carte de business electronica interesanta.
Pentru asta as plati.
Altfel, un site de stiri, cu un amestec de informatii si in care iti trebuie timp sa te strecori printre reclame, sa citesti ce te intereseaza, putin probabil sa vreau sa platesc pentru asta. Unde este valoarea serviciilor primite pentru care sa platesc?
Alina Mardare
Alina Mardare: stiri platite?
Acum un an sau mai mult (Joi, 03 Decembrie 2009 06:25)
stirile sunt stiri. nu platesti pentru ele. mai ales in ro ele s-au transformat in canal de publicitate fara relevanta fata de adevaratele evenimente care ar trebui promovate. pentru ce sa platesc eu pentru a urmari un 'clip publicitar' a se citi 'stire de ultima ora' ? sa plateasca cei interesati sa fie promovati. iar gratuitatea internetului chiar a ajuns o problema atat de mare pt omenire? sa plateasca pt el tot cei care vor sa isi faca reclama pe net pe diverse site-uri. cine a zis ca internetul e gratis? platim pt. seviciu abon lunar ca si pt televiziune, radio... oricum si asa cautarile pe motoare sunt controlate si ni se afiseaza doar anumite rezultate fiindca ggle(sau altul) pune in primele rezultate pe cel care platese
Silvia Morozencu
Silvia Morozencu: care stiri?
Acum un an sau mai mult (Joi, 03 Decembrie 2009 09:07)
Este mai mult decat sigur ca vom face si noi ca EI. Insa ma intreb pentru ce fel de stiri sa platesc?!
Ce vad la tv , se regaseste in presa.Nimic interesant si pe care sa il pot numi informatie relevanta.
Poate sunt victima razboiului psihologic electoral si am devenit plictisita ...dar sincera sa fiu, nu ma declar dispusa sa platesc pentru balacareala.
Nici pentru osanale. Nici pentru reclame paralele cu realitatea.
Horea Andrei Bortan
Horea Andrei Bortan: Da, sunt dispus
Acum un an sau mai mult (Joi, 03 Decembrie 2009 09:19)
Da, sunt dispus sa platesc pentru asta. Internetul este gratuit, se plateste accesul la el. Se`plateste deoarece un investitor a bagat bani in aparatura care sa imi permita mie sa accesez netul. Este firesc ca el sa realizeze un profit. De asemenea, stirile sunt gratuite, accesul la ele se face contra cost. Deoarece cel care ti le pune la dispozitie le face pentru profit.
Nimeni nu ne impiedica sa ne cumparam noi singuri toata logistica necesara accesarii individuale de acasa a internetului. Sau sa alergam cu limba scoasa pe la diverse conferinte, etc, in asa fel incat sa avem actualizata informatia. Insa, din moment ce nu platesc altceva decat un abonament lunar sau imi savurez ziarul la cafea, da, inteleg sa platesc, dearece cineva imi pune la dispozitie ceva. E vorba de liberul arbitru: am dreptul sa refuz sa platesc si sa ma lipsesc de acele servicii.
Si, pe de alta parte, nu am auzit pana acum discutii referitoare la faptul ca trebuie platit ceva pentru accesul la presa scrisa.
Si inca ceva: sunt dispus sa platesc. Insa nu am sa o fac niciodata, deoarece calatoresc mult. Iar unul din momentele placute este acela cand opresc in coffee shop si imi citesc presa.
Tudor Serban
Tudor Serban: Plata stirilor
Acum un an sau mai mult (Joi, 03 Decembrie 2009 10:47)
Desigur, sunt dispus sa platesc pentru stiri. O si fac, de altfel. Dar platesc abonamentele la agentiile de presa care-mi furnizeaza stiri interne si mai ales internationale. Stiri pe care le-as putea obtine gratis, daca mi-as aloca cel putin 2 ore pe zi sa sap dupa ele pe cine stie ce site-uri. Asa ca as plati pentru o agentie de presa sa-mi dea stirile brute, si sa le pot citi in cinci minute, nu sa alerg doua ore dupa ele pe internet. Altfel, pentru stirile cotidiene banale... ce rost are sa platesc? Daca nu-mi folosesc decat la a-mi largi cunostintele despre ce lenjerie poarta X sau Y si ce masina si-a mai luat vreun ilustru agramat, atunci nu le-as plati.